Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz çay çeşitleri üretim yöntemlerine göre farklılık gösterir ve bazı yaygın çeşitleri şunlardır:
- Silver Needle (Bai Hao Yin Zhen) 34. Sadece beyaz tüylerle kaplı üst tomurcuklardan elde edilir 3. Açık sarı renkli, hoş aromalı ve tatlı bir tada sahiptir 34.
- White Peony (Bai Mu Dan) 34. Gümüş iğneden daha düşük kalitededir; tüylerle kaplı tomurcuk oranı azdır 3. Kayısı renkli dem rengine sahiptir 3.
- Long Life Eyebrow (Shou Mei) 34. Gümüş iğne ve beyaz şakayık hasat edildikten sonra kalan yapraklardan üretilir 3.
- Tribute Eyebrow (Gong Mei) 34. Xiao Bai klonunun yapraklarından üretilir 3. Diğer beyaz çaylara göre daha koyu bir dem rengine sahiptir 3.
- Darjeeling White (Darjeling Beyazı) 34. Hindistan'da üretilen, hafif tatlı bir aromaya sahip bir çaydır 34.
Ayrıca, çilek, ananas, portakal, mango, yasemin gibi çeşitli meyve ve bitkilerle aromalandırılmış beyaz çaylar da bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: