Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşiktaşlı pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- Kek için: 3 yumurta, 2 kahve fincanı şeker, 1 kahve fincanı su, 3 yemek kaşığı kakao, 3 kahve fincanı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, biraz limon kabuğu rendesi 1.
- Krema için: 3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı margarin, hindistancevizi, 1 tane muz (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın 1.
- Su ekleyip hafif karıştırın, limon kabuğu rendeleyin 1.
- Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın, eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin 1.
- Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştırın, yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın 1.
- 150 dereceli fırında pişirin 1.
- Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirin 1.
- Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın 1.
- Muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyin, hafif karıştırın 1.
- Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkarın 1.
- Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın 1.
- Bir yuvarlak kek parçasını alın, 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın 1.
- Elinizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın 1.
- Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin 1.
Alternatif bir Beşiktaşlı pasta tarifi:
- Malzemeler: 3 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kakao 2.
Yapılışı:
- Yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içerisinde çırpın 2.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırın [
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: