• Buradasın

    Beshbarmak nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of **beshbarmak** with tender shredded lamb atop wide handmade noodles, garnished with sautéed onions and fresh herbs, set on a rustic wooden table with a clay pot of broth nearby.
    Beshbarmak yapmak için gerekli malzemeler:
    • Et için: 1 kg kemikli kuzu veya dana eti, 2 adet soğan, 2 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 adet defne yaprağı 45.
    • Hamur için: 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, yarım su bardağı ılık su (gerektikçe eklemek için) 45.
    • Üzeri için: 2 adet büyük soğan, 1 kepçe et suyu, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 5.
    Yapılışı:
    1. Eti haşlayın: Etleri büyük bir tencereye alın, üzerine geçecek kadar su ekleyin. Soğan, tuz, karabiber ve defne yaprağıyla birlikte 1,5-2 saat yumuşayana kadar kaynatın 5.
    2. Hamuru hazırlayın: Unu yoğurma kabına alın, ortasını açıp yumurtaları kırın, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Sert ama esnek bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirin 5.
    3. Hamuru açın: Dinlenen hamuru unlanmış zeminde oklava ile ince açın. Bıçakla 6-8 cm genişliğinde kareler halinde kesin 5.
    4. Soğanlı sosu hazırlayın: Soğanları halka doğrayın, yağda yumuşayana kadar pişirin. Üzerine 1 kepçe et suyu ve karabiber ekleyin 5.
    5. Hamuru haşlayın: Hazırladığınız hamur karelerini et suyunda birkaç dakika haşlayıp süzün 5.
    6. Sunum: Geniş bir servis tabağına haşlanmış hamurları yerleştirin. Üzerine iri parçalara ayrılmış etleri dizin. En üste soğanlı sosu dökün. Sıcak servis edin 5.
    Beshbarmak, geleneksel olarak elle yenir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Beş barmak içinde ne var?

    "Beş barmak içinde ne var?" ifadesi, Türkçe'de anlamlı bir ifade değildir. Ancak, "beş parmak" ifadesi, el ve ayaklarda bulunan parmakları ifade eder. El ve ayak parmakları: - Baş parmak (hallux) - İşaret parmağı - Orta parmak - Yüzük parmağı - Serçe parmak (küçük parmak). Bu parmaklar, hareket, denge, kavrama gibi çeşitli işlevler yerine getirir.

    Beşbarmak hangi yöreye ait?

    Beşbarmak, Orta Asya Türklerinin geleneksel bir yemeğidir. Beşbarmak yapılan bazı yöreler: Kazakistan. Kırgızistan. Doğu Türkistan. Karakalpakistan.