Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beshbarmak yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti 14
- 2 adet soğan (ince doğranmış) 14
- 2 litre su 14
- 1 tatlı kaşığı tuz 14
- 1 çay kaşığı karabiber 14
- 2 adet defne yaprağı 14
- 1 tatlı kaşığı kekik 14
Erişte İçin:
Yapılışı:
- Eti büyük bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyerek kaynatın 14.
- Kaynama sırasında üzerinde biriken köpükleri alın ve içine doğranmış soğan, tuz, karabiber, kekik ve defne yaprağını ekleyin 14. Orta ateşte 2-3 saat pişirin, etin iyice yumuşaması gerekiyor 14.
- Unu bir kaba alın, üzerine yumurta, tuz ve su ekleyerek yoğurun 14. Hamuru ince açın ve şeritler halinde kesin 14.
- Kestiğiniz erişteleri dinlendirin 1.
- Haşlanan etleri sudan çıkarın ve küçük parçalar halinde didikleyin 14.
- Erişteleri etin suyunda 5-7 dakika kadar pişirin 14.
- Servis tabağına önce erişteleri koyun, üzerine etleri yerleştirin ve soğanları ekleyin 14.
- En üste sıcak et suyundan gezdirerek servis edin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: