• Buradasın

    Beşbarmak hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beşbarmak, Orta Asya Türklerine ait geleneksel bir yemektir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Beshbarmak nasıl yapılır?

    Beshbarmak yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg kuzu eti - 2 adet soğan (ince doğranmış) - 2 litre su - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 2 adet defne yaprağı - 1 tatlı kaşığı kekik Erişte İçin: - 2 su bardağı un - 1 adet yumurta - 1 çay kaşığı tuz - 1/2 su bardağı su Yapılışı: 1. Eti büyük bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyerek kaynatın. 2. Kaynama sırasında üzerinde biriken köpükleri alın ve içine doğranmış soğan, tuz, karabiber, kekik ve defne yaprağını ekleyin. 3. Unu bir kaba alın, üzerine yumurta, tuz ve su ekleyerek yoğurun. 4. Kestiğiniz erişteleri dinlendirin. 5. Haşlanan etleri sudan çıkarın ve küçük parçalar halinde didikleyin. 6. Erişteleri etin suyunda 5-7 dakika kadar pişirin. 7. Servis tabağına önce erişteleri koyun, üzerine etleri yerleştirin ve soğanları ekleyin. 8. En üste sıcak et suyundan gezdirerek servis edin.