• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Beş parmak yemeği nasıl yapılır?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • TürkMutfağı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay pot filled with tender lamb, golden potatoes, and soft dough pieces, arranged in layers on a rustic wooden table, with a hand reaching to serve the dish in a traditional Central Asian setting.
    Beşparmak yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 kg kemikli kuzu eti 14;
    • 3 adet soyulmuş ve orta boy doğranmış patates 1;
    • 1 yemek kaşığı tuz 1;
    • 2 adet piyazlık doğranmış kuru soğan 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre) 1.
    Hamur için:
    • 2 su bardağı un 14;
    • 1 yumurta 14;
    • 1 su bardağı su (aldığı kadar su) 1;
    • Yarım çay kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Bir tencere veya düdüklü tencereye etleri yerleştirin ve üzerini su ile dolacak kadar su ekleyin 1.
    2. Su kaynayıp etler pişmeye yaklaşınca patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin 1.
    3. Etler ve patatesler piştikten sonra kevgir yardımıyla tencereden çıkarın 1.
    4. Kaynar suya soğanları atıp yumuşayana kadar 5 dakika pişirin 1.
    5. Soğanları da süzdürüp tencereden aldıktan sonra hamur parçalarını aynı suya atın ve 5 dakika pişirin 1.
    6. Pişen hamurları servis tabağının en altına yerleştirin 1.
    7. Üzerine et ve patatesleri, en üste de soğanları yerleştirip, dilerseniz karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz 1.
    Beşparmak, Kırgızistan ve Kazakistan'ın geleneksel bir yemeğidir 15. Adını, çatalla değil elle yenme özelliğinden alır 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. hamarat.org
        1
      2. yemek.com
        2
      3. mutlucicekler.com
        3
      4. tarihistan.org
        4
      5. sefabdullahusta.com
        5
    • Beş Parmak Yemeği'nin kökeni nedir?

    • Beş parmakla yemeği nasıl daha lezzetli hale getirilir?

    • Beş Parmak Yemeği hangi bölgelere özgüdür?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    5 Parmak Yemeği hangi etten yapılır?

    Beş Parmak Yemeği, genellikle kuzu eti ile yapılır. Ancak, bazı tariflerde dana veya koyun eti de kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • Tarifler
    • Yemek
    5 kaynak

    5 parmak yemeği hangi yöreye ait?

    Beşparmak yemeği, Kırgızistan ve Kazakistan'ın geleneksel lezzetleri arasında yer almaktadır. Benzer yemekler, Özbekistan'da "narin", Karakalpakistan'da "turama" ismiyle bilinir ve çoğunlukla at etinden, bazen de koyun etinden yapılır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • GelenekselYemekler
    • Kırgızistan
    • Kazakistan
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"2cbe0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbes-parmak-yemegi-nasil-yapilir-4294568862%3Flr%3D213%26ncrnd%3D39522","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"4936034361759091850","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759092075153406-13310228696164557060-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-107-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2cbew01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"2cbe1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2cbew02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"2cbe2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Beşparmak yemeği yapmak için gerekli malzemeler**:\n* 1 kg kemikli kuzu eti [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/)[```4```](https://www.islamveihsan.com/bes-parmak-yemegi-nasil-yapilir.html);\n* 3 adet soyulmuş ve orta boy doğranmış patates [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/);\n* 1 yemek kaşığı tuz [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/);\n* 2 adet piyazlık doğranmış kuru soğan [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/);\n* 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre) [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n\n**Hamur için**:\n* 2 su bardağı un [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/)[```4```](https://www.islamveihsan.com/bes-parmak-yemegi-nasil-yapilir.html);\n* 1 yumurta [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/)[```4```](https://www.islamveihsan.com/bes-parmak-yemegi-nasil-yapilir.html);\n* 1 su bardağı su (aldığı kadar su) [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/);\n* Yarım çay kaşığı tuz [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n\n**Yapılışı**:\n1. Bir tencere veya düdüklü tencereye etleri yerleştirin ve üzerini su ile dolacak kadar su ekleyin [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n2. Su kaynayıp etler pişmeye yaklaşınca patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n3. Etler ve patatesler piştikten sonra kevgir yardımıyla tencereden çıkarın [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n4. Kaynar suya soğanları atıp yumuşayana kadar 5 dakika pişirin [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n5. Soğanları da süzdürüp tencereden aldıktan sonra hamur parçalarını aynı suya atın ve 5 dakika pişirin [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n6. Pişen hamurları servis tabağının en altına yerleştirin [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n7. Üzerine et ve patatesleri, en üste de soğanları yerleştirip, dilerseniz karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/).\n\nBeşparmak, Kırgızistan ve Kazakistan'ın geleneksel bir yemeğidir [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/)[```5```](https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/orta-asyanin-geleneksel-sofra-yemegi-besparmak-tarifi-2281115). Adını, çatalla değil elle yenme özelliğinden alır [```1```](https://yemek.com/tarif/besparmak/)[```5```](https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/orta-asyanin-geleneksel-sofra-yemegi-besparmak-tarifi-2281115).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.hamarat.org/bes-parmak-yemegi.html","title":"Beş Parmak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri","shownUrl":"https://www.hamarat.org/bes-parmak-yemegi.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/tarif/besparmak/","title":"Beşparmak Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/besparmak/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://mutlucicekler.com/2024/10/15/kazak-mutfagindan-bes-parmak-yemegi-tarifi/","title":"Kazak Mutfağından “Beş Parmak Yemeği” Tarifi","shownUrl":"https://mutlucicekler.com/2024/10/15/kazak-mutfagindan-bes-parmak-yemegi-tarifi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.tarihistan.org/kirgizistan-in-ulusal-yemegi-yemeklerin-sahi-beshparmak-bes-parmak/24430/","title":"Kırgızistan'ın Ulusal Yemeği Yemeklerin... - www.tarihistan.org","shownUrl":"https://www.tarihistan.org/kirgizistan-in-ulusal-yemegi-yemeklerin-sahi-beshparmak-bes-parmak/24430/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.sefabdullahusta.com/recipe/bes-parmak/","title":"BEŞ PARMAK – Şef Abdullah Usta","shownUrl":"https://www.sefabdullahusta.com/recipe/bes-parmak/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Beş parmak yemeği nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Beş Parmak Yemeği'nin kökeni nedir?","url":"/search?text=Be%C5%9F+Parmak+Yeme%C4%9Fi%27nin+k%C3%B6keni&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Beş parmakla yemeği nasıl daha lezzetli hale getirilir?","url":"/search?text=Be%C5%9F+parmak+yeme%C4%9Fi+nas%C4%B1l+daha+lezzetli+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Beş Parmak Yemeği hangi bölgelere özgüdür?","url":"/search?text=Be%C5%9F+Parmak+Yeme%C4%9Fi+hangi+y%C3%B6reye+ait%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Be%C5%9F+parmak+yeme%C4%9Fi+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A steaming clay pot filled with tender lamb, golden potatoes, and soft dough pieces, arranged in layers on a rustic wooden table, with a hand reaching to serve the dish in a traditional Central Asian setting.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-2vYJaSoxCbfHsRGXKGec/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"4936034361759091850","reqid":"1759092075153406-13310228696164557060-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-107-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759092075153406-13310228696164557060-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-107-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2cbew03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"2cbe3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/besparmak/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tahtakasik.com/bes-parmak-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bilgidukkani360.com.tr/yemegi/bes-parmak-yemegi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarihistan.org/kirgizistan-in-ulusal-yemegi-yemeklerin-sahi-beshparmak-bes-parmak/24430/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bg360.com.tr/yemegi/bes-parmak-yemegi?size=16&stub=1"],"header":"5 Parmak Yemeği hangi etten yapılır?","teaser":"Beş Parmak Yemeği, genellikle kuzu eti ile yapılır. Ancak, bazı tariflerde dana veya koyun eti de kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/5-parmak-yemegi-hangi-etten-yapilir-1593239615","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming plate of tender lamb meat slices arranged over flat noodles, garnished with fresh herbs, set on a rustic wooden table with traditional Central Asian ceramic bowls in the background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-A51C5LzkQdBkV1PRVRMb/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/besparmak/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.islamveihsan.com/bes-parmak-yemegi-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.haber7.com/yoresel-lezzetler/haber/2062938-parmak-kebabi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarihistan.org/kirgizistan-in-ulusal-yemegi-yemeklerin-sahi-beshparmak-bes-parmak/24430/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/464627-parmak-kebabi-hangi-yoreye-ait?size=16&stub=1"],"header":"5 parmak yemeği hangi yöreye ait?","teaser":"Beşparmak yemeği, Kırgızistan ve Kazakistan'ın geleneksel lezzetleri arasında yer almaktadır. Benzer yemekler, Özbekistan'da \"narin\", Karakalpakistan'da \"turama\" ismiyle bilinir ve çoğunlukla at etinden, bazen de koyun etinden yapılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/5-parmak-yemegi-hangi-yoreye-ait-3765130736","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/gelenekselyemekler","text":"GelenekselYemekler"},{"href":"/yacevap/t/kirgizistan","text":"Kırgızistan"},{"href":"/yacevap/t/kazakistan","text":"Kazakistan"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2cbew04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"2cbe4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2cbew05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"2cbe5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2cbew06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}