Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşparmak yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg kemikli kuzu eti 14;
- 3 adet soyulmuş ve orta boy doğranmış patates 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 2 adet piyazlık doğranmış kuru soğan 1;
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre) 1.
Hamur için:
Yapılışı:
- Bir tencere veya düdüklü tencereye etleri yerleştirin ve üzerini su ile dolacak kadar su ekleyin 1.
- Su kaynayıp etler pişmeye yaklaşınca patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin 1.
- Etler ve patatesler piştikten sonra kevgir yardımıyla tencereden çıkarın 1.
- Kaynar suya soğanları atıp yumuşayana kadar 5 dakika pişirin 1.
- Soğanları da süzdürüp tencereden aldıktan sonra hamur parçalarını aynı suya atın ve 5 dakika pişirin 1.
- Pişen hamurları servis tabağının en altına yerleştirin 1.
- Üzerine et ve patatesleri, en üste de soğanları yerleştirip, dilerseniz karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: