Beşparmak yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg kemikli kuzu eti; 3 adet soyulmuş ve orta boy doğranmış patates; 1 yemek kaşığı tuz; 2 adet piyazlık doğranmış kuru soğan; 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre). Hamur için: 2 su bardağı un; 1 yumurta; 1 su bardağı su (aldığı kadar su); Yarım çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Bir tencere veya düdüklü tencereye etleri yerleştirin ve üzerini su ile dolacak kadar su ekleyin. 2. Su kaynayıp etler pişmeye yaklaşınca patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. 3. Etler ve patatesler piştikten sonra kevgir yardımıyla tencereden çıkarın. 4. Kaynar suya soğanları atıp yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. 5. Soğanları da süzdürüp tencereden aldıktan sonra hamur parçalarını aynı suya atın ve 5 dakika pişirin. 6. Pişen hamurları servis tabağının en altına yerleştirin. 7. Üzerine et ve patatesleri, en üste de soğanları yerleştirip, dilerseniz karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz. Beşparmak, Kırgızistan ve Kazakistan'ın geleneksel bir yemeğidir.