• Buradasın

    Benye hangi ülkenin tatlısı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden, powdered sugar-dusted beignet on a rustic wooden table in a cozy French café, with a steaming cup of coffee nearby and a glimpse of the Eiffel Tower through the window.
    Benye, Fransa kökenli bir tatlıdır 125.
    Ancak, özellikle Amerika'nın New Orleans şehrinde popülerdir 124.
    1. yüzyılda Fransız yerleşimciler tarafından Fransa'dan Kanada'nın Akadya bölgesine götürülmüş, daha sonra Louisiana'ya göç eden Fransızlar sayesinde tarifi bu bölgede de yayılmıştır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Benye tatlısı nasıl yapılır?

    Benye tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 4 yumurta; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı yoğurt; 100 gram margarin; 1 paket kabartma tozu; Tuz; Aldığı kadar un; Kızartmak için sıvı yağ; Üzeri için toz şeker. Yapılışı: 1. Bir kabın içerisine yumurta, süt, yoğurt, eritilmiş margarin, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar unu ekleyip yoğurun. 2. Yoğurulan hamuru dört bezeye ayırın. 3. Bezeleri merdane ile açın ve üçgen şekilde kesin. 4. Kesilen üçgenlerin ortasını da az kesin. 5. Bir tavada yarısına gelecek kadar sıvı yağ ekleyip beniyeleri kızgın yağda pişirin. 6. Pişen beniyeleri sıcakken şekere bulayın ve servis yapın. Benye tatlısı, genellikle sade yapılır ancak içine reçel, fıstık ezmesi veya çikolata da eklenebilir.

    Hangi ülkenin tatlısı meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur tatlıları: İspanya: Churros. Belçika: Waffle. İtalya: Tiramisu, Cannoli. Portekiz: Pasteis de Nata, Pastel de Belem. Avusturya: Apfelstrudel, Sachertorte. Yeni Zelanda: Pavlova. Güney Afrika: Malva pudding. Türkiye: Antep Baklavası, Maraş Dondurması.