Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bektaşi üzümü şarabı yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Bektaşi üzümlerini çözünmüş şekerli suyla dökün (3 litre su, 2 kg şeker, 5 kg bektaşi üzümü) ve 3 gün bekletin 2.
- Bektaşi üzümleri mayalandıktan sonra maya anasını hazırlayın 2.
- 3 gün sonra bektaşi meyvelerini meyve sıkacağına dökün ve sıkmaya başlayın 2.
- Mayayı bir fermantasyon balonuna dökün, su, şeker ve mayayı ekleyin 2.
- Fermantasyon için karanlık ama mümkün olduğunca sıcak bir yerde bırakın 2.
- Bir hafta sonra 3 kg şekerden yapılmış şurubu ekleyin ve bir ay bekletin 2.
- Meyveleri çıkarın, böylece şarap onlarsız da çalışabilir 2.
Fermantasyon sürecini durdurmak için, tüm alkol hacmine 50 gr votka veya 25 gr alkol ekleyin ve şarabın birkaç hafta daha oturmasına izin verin 1.
Önemli: Bektaşi üzümü şarabı kısa ömürlüdür, 2 ay içinde tüketilmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: