Stroganof sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 kg dana bonfile - 3 soğan - 200 ml ayçiçeği yağı - 150 gr mantar - 150 gr kornişon turşu - 250 ml krema - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 yemek kaşığı kırmızı şarap Yapılışı: 1. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. 2. Soğanları piyazlık doğrayıp ayçiçeği yağında soteleyin. 3. Bonfileleri jülyen doğrayın ve soğana ilave edin, ara ara karıştırarak pişirin. 4. Küçük doğradığınız mantar ve turşuları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. 5. Şarap, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 6. Ocaktan almadan önce kremayı ekleyip beş dakika daha pişirin. Bu tarif, dökme demir tavada pişirildiğinde daha lezzetli olur.