Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayburt ketesinin bazı özellikleri:
- İç harcı: Un ve tereyağından oluşur 125.
- Malzemeler: Süt, tereyağı, maya, tuz, buğday unu ve yumurta sarısı içerir 125.
- Pişirme şekli: Hamur, oklavayla orta incelikte bir yufka haline getirilir, üzerine eritilmiş tereyağı sürülür ve rulo şeklinde pişirilir 14.
- Kültürel değer: Bayburt ketesi, yörenin doğal ve beşeri kaynaklarının etkisiyle nesiller boyunca aktarılan bilgi ile günümüze ulaşmış bir hamur işi ürünüdür 25.
- Coğrafi işaret: 08.06.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: