Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayat ekmek köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet bayat ekmek 12;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 adet kuru soğan (suyu sıkılmış) 1;
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş) 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1;
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) 1;
- 1 çay kaşığı köfte baharatı 1;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Bayat ekmekleri ufak parçalar haline getirin ve geniş bir kaseye alın 1.
- Üzerine bir su bardağı su gezdirin 1.
- Ekmekler birleşip bir köfte hamuru kıvamını alana kadar yoğurun 1.
- Rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin 1.
- Ardından sarımsak, yumurtalar, baharatlar, ince kıyılmış yeşillikler ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek malzemeleri homojen bir şekilde yoğurun 1.
- Köfte harcından parçalar kopartarak yuvarlayın ve yassı şeklini verin 1.
- Köfteleri yarısına kadar gelecek şekilde sıvı yağda ısıtın ve her iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar pişirin 1.
- Pişen köfteleri tavadan alın ve fazla yağını salması için havlu kağıt serili bir tabakta bir süre bekletin 1.
Püf noktaları:
- İçerisine dilediğiniz baharatları ekleyebilir veya tariften çıkarabilirsiniz 1.
- Farklı yeşillikler de tercih edebilirsiniz 1.
- Yağın ısınmış olmasına dikkat edin 1.
- Piştikten sonra muhakkak fazla yağından arındırın 1.
Servis önerisi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: