Buradasın
Batırıklı köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Batırıklı köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı köftelik ince bulgur 3;
- 3 su bardağı su (ılık olacak) 3;
- 2 su bardağı tahin 3;
- 3 adet iri boy kuru soğan 3;
- 0,5 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 0,5 yemek kaşığı biber salçası 3;
- 0,5 demet taze soğan 3;
- 3 adet limon suyu 3;
- 0,5 yemek kaşığı kimyon 3;
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 3;
- Tuz (yeterli miktarda) 3.
Yapılışı:
- Bir kabın içine 3 su bardağı ince bulguru alarak üzerine 3 su bardağı ılık su ilave edin ve kabın kapağını kapatıp yarım saat kadar bekletin 3.
- 3 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak ince olacak şekilde doğrayın 3.
- Maydanozları ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra incecik kıyın 3.
- 3 adet domatesin kabuklarını soyarak küçük küpler şeklinde doğrayın 3.
- Üzerine ılık su koyarak ıslamaya bıraktığınız ince bulgurların fazla suyunu süzdürerek karıştırma kabınıza alın 3.
- Üzerine kıyılmış kuru soğanı, yarım yemek kaşığı kadar domates ve biber salçalarını, küçük küpler şeklinde doğranmış domatesleri, yarım yemek kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber ve yeterli miktarda tuz ilave ederek harcınızı yumuşayıncaya kadar iyice yoğurun 3.
- Üzerine 2 su bardağı tahin ekleyerek tekrar karıştırarak yoğurun 3.
- Kıyılmış maydanoz, taze soğan ve 3 adet limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın 3.
- Hazır hale gelen batırığı ellerinizi hafifçe ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak aranızda sıkarak köfte şekline getirin 3.
- Kalan harcın tamamını aynı şekilde hazırlayarak üzerine marul yaprakları serilmiş geniş bir servis tabağına dizin 3.
- Yanında turşu ve marul yapraklarıyla servise sunun 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: