Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Basturma, doğru tüketildiğinde sağlıklı bir gıda olarak kabul edilebilir.
Basturma, dana bonfileden yapılır ve pişirme sürecinde düşük sıcaklık kullanılır, bu da etin tüm besin değerlerini korumasını sağlar 12. İçeriğinde A, C, PP ve B grubu vitaminleri, demir, çinko, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor gibi mineraller ve amino asitler bulunur 12.
Ancak, basturmanın bazı olumsuz yönleri de vardır:
- Yüksek kalori içeriği nedeniyle diyet yapan kişilerin tüketimini sınırlaması gerekir 12.
- Sığır yağı sindirimi zorlaştırır ve pankreas, karaciğer ve safra yolları üzerinde ek stres yaratır 12.
- Baharatlar gastrit ve gastrointestinal sistem hastalıkları olan kişiler için kontrendikedir 12.
- Yapay katkı maddeleri içeren parlak kırmızı renkli basturma tercih edilmemelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: