Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bamyanın sümüklenmemesi için şu yöntemler uygulanabilir:
- Limon suyu kullanımı: Pişirme suyuna birkaç damla limon suyu eklemek veya doğrudan yemeğe 1-2 yemek kaşığı limon suyu ilave etmek, bamyayı diri tutar ve sümüksü yapının oluşmasını engeller 125.
- Nazik karıştırma: Tencereyi yavaşça sallayarak karıştırmak, bamyanın formunu korumasını sağlar 25. Kaşıkla karıştırmak, bamyanın parçalanmasına ve salyalanmasına neden olabilir 25.
- Doğru pişirme teknikleri:
- Bamyayı düdüklü tencerede pişirmemek gerekir, aksi takdirde bamya eriyip sünebilir 3.
- Bamyayı ateşe koyduktan sonra karıştırmamak gerekir, aksi takdirde bamyalar darbe alır ve içindeki sıvıyı piştikçe dışarı salar 3.
- Pişirme aşamasında sıcak su kullanmak gerekir 25. Soğuk su, bamyanın yapısını bozar ve pişme süresini uzatarak sebzenin dağılmasına neden olur 25.
- Bamya çabuk pişen bir sebze olduğu için 15-20 dakikalık pişirme süresi çoğu zaman yeterlidir 25. Fazlası, dağılmasına ve kıvamını kaybetmesine neden olur 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: