Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı böreğin hikayesi, Kahramanmaraş yöresine dayanmaktadır 2. Bu tatlı, yıllardır sofralarda yer alan geleneksel lezzetlerden biridir 2.
Ballı böreğin yapılışı genellikle şu adımları içerir:
- Hamur Hazırlığı: 1 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 fincan yoğurt, 1 fincan su ve 2,5 su bardağı un ile hamur yoğrulur 2.
- İç Harcın Hazırlanması: 2 su bardağı dövülmüş ceviz ve 1 su bardağı bal karıştırılır 2.
- Pişirme: Hamur fazla ince olmayacak şekilde açılır ve yarısına ceviz-bal karışımı aralıklı olarak konulur. Diğer yarısı kapatılarak boş kısımlardan yapıştırılır ve yapışan kısımlardan kesilerek kızgın yağda kızartılır 2.
- Şerbet: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ve birkaç damla limon suyu ile şerbet hazırlanır ve kızartılan börekler bu şerbette bekletilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: