• Buradasın

    Balkan çöreğinin sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Balkan çöreğinin sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 kilogram domates 2
    • 1 kilogram patlıcan 2
    • 1 kilogram kapya biber 2
    • 1 kilogram havuç 2
    • 1 baş sarımsak 2
    • 1 yemek kaşığı kaya tuzu 5
    • 1 yemek kaşığı toz şeker 2
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 2
    • 1 çay bardağı elma sirkesi 2
    • 1 tutam maydanoz 2
    Yapılışı:
    1. Bütün malzemeleri yıkayıp kurulayın 2.
    2. Kapya biberi fırında veya ocakta közleyin 2.
    3. Patlıcanları ocakta közleyin 2.
    4. Havuçları rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile biraz kavurun 2.
    5. Tencerenin içine rendelediğiniz kabuksuz domatesleri alarak fazla suyunu çektirin 2.
    6. Sonrasında biraz kavurduğunuz havuçları ekleyerek pişirmeye devam edin 2.
    7. Közlediğiniz patlıcanları ve kapya biberin kabuklarını soyarak doğrayın 2.
    8. Ayıkladığınız bir baş sarımsağı ve maydanozu ince ince doğrayın 2.
    9. Tencerenin içine önce biber ve patlıcanları ekleyin 2.
    10. Tüm malzemeyi blendırdan geçirin 2.
    11. Sonrasında sarımsak, maydanoz, tuz, şeker, sirke ve sıvı yağı ekleyerek 15 dakika kadar malzemeler birleşene kadar kaynatın 2.
    12. Soğuyunca kahvaltınızda tüketebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balkan çöreği içinde ne var?

    Balkan çöreğinin içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Un: Buğday unu veya tahıllı un. Yağ: Tereyağı, bitkisel sıvı yağ veya sade yağ. Yumurta: Hamura lezzet katar. Peynir: Beyaz peynir sıklıkla kullanılır. Sos: Domates salçası veya lor peyniri ile yapılan bir sos. Baharatlar: Maydanoz, kabartma tozu, sirke gibi çeşitli baharatlar. Susam: Çöreğin üzerine serpilir.

    Çörekte hangi baharatlar var?

    Çörekte kullanılan baharatlar çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak çörekte bulunan bazı baharatlar şunlardır: Kakule; Mahlep; Tarçın; Safran; Zencefil; Zerdeçal; Doğu baharatları; Anason; Kerbel.