Buradasın
Balık buğlama içine ne konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık buğulama içine aşağıdaki malzemeler konur:
Malzemeler:
- 4 adet balık filetosu (levrek, çipura veya somon olabilir) 1
- 1 adet soğan (ince halka şeklinde doğranmış) 12
- 2 adet domates (ince dilimlenmiş) 12
- 1 adet limon (ince dilimlenmiş) 1
- 1 adet yeşil biber (ince halka şeklinde doğranmış) 1
- 3-4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) 1
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış) 1
- 1/2 demet dereotu (ince doğranmış) 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay bardağı su 1
- Tuz ve karabiber 12
- İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1
Hazırlanışı:
- Balıkları yıkayıp kurulayın, her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin 1.
- Geniş bir tencereye veya fırın kabına önce soğan halkalarını, ardından domates, limon, yeşil biber ve sarımsak dilimlerini yerleştirin 1.
- Balıkları sebzelerin üzerine dizin, maydanoz ve dereotu serpin, zeytinyağı gezdirin ve suyu ekleyin 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Eğer fırında pişirmek isterseniz, önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: