Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balgamlı kişilerin tüketmemesi gereken bazı gıdalar şunlardır:
- Buğday ürünleri: Ekmek, makarna ve tahıl ürünleri balgam üretimini artırabilir 1.
- Bazı meyve ve sebzeler: Kabak, mısır, kızarmış sebzeler ve patates balgam üretimini tetikleyebilir 1.
- Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, krema ve diğer sütten yapılan besinler balgamın artmasına sebep olabilir 12.
- Hayvansal ürünler ve yağlar: Aşırı protein ve hayvansal yağlar balgam üretimini artırabilir 1.
- Şekerli ve işlenmiş gıdalar: İltihaplanmaya neden olabilir ve mukus üretimini artırabilir 2.
- Kızartmalar ve ağır yemekler: Sindirimi zorlayabilir ve vücutta fazla yağ ve nem birikimine yol açabilir 2.
Ayrıca, alkol ve sigara tüketimi de balgam üretimini hızlandıran etkilere sahiptir 1.
Beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler öncesi bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: