• Buradasın

    Balaban Köfteci Yusuf'ta var mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A bustling Turkish köfte restaurant with a red-and-white awning, sizzling meatballs on a grill, and a smiling chef in a white apron serving customers at wooden tables under warm lighting.
    Evet, Balaban'da Köfteci Yusuf bulunmaktadır 12.
    Köfteci Yusuf'un Bursa, Yıldırım, Balaban Mahallesi, Balaban Sokak, Restoran Blok No: 1/2 adresinde bir şubesi vardır 14.
    Çalışma saatleri 08:30 - 23:30 arasındadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A bustling Turkish eatery with a steaming plate of dana köfte on lavaş, a vibrant çiğ köfte spread, and a colorful kahvaltı tabağı featuring fresh cheeses, olives, and vegetables, all served on a wooden table with warm golden lighting.

    Köftecide Yusuf en iyi ne yenir?

    Köfteci Yusuf'ta en iyi ne yeneceğine dair kesin bir yanıt vermek mümkün değildir, çünkü kişisel tercihler farklılık gösterebilir. Ancak, Köfteci Yusuf'un en popüler köfte çeşidi dana köftesidir. Köfteci Yusuf'ta denenebilecek diğer lezzetler arasında çiğ köfte, tavuk köfte, hindi köfte ve balık köftesi gibi çeşitli köfte türleri ile ızgara çeşitleri ve salatalar yer alır. Ayrıca, ekmek kadayıfı ve trileçe gibi tatlılar da tavsiye edilebilir. En iyi lezzeti belirlemek için kişisel tercihleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

    Balaban köfte hangi yöreye ait?

    Balaban köfte, Eskişehir yöresine özgü bir lezzettir. Kırım Tatarları tarafından Eskişehir mutfak kültürüne kazandırılmıştır.
    A sizzling charcoal grill with juicy, spiced Balaban meatballs cooking over flames, surrounded by fresh tomatoes, peppers, and a side of pilaf, evoking the rich culinary tradition of Eskişehir.

    Balaban köftenin özelliği nedir?

    Balaban köftenin bazı özellikleri: Malzeme: Genellikle iki kere çekilmiş dana kaburga etinden yapılır, ilave yağ konmaz, bağlayıcı olarak ekmek içi kullanılır ve tuz, karabiber dışında baharat içermez. Pişirme: Köfteler ızgarada veya tavada pişirilir. Sunum: Pide üzerine yerleştirilir ve kemik suyu, yoğurt, sos (salça veya domates) ile servis edilir. İsim: Adını, Tatarca "çok" anlamına gelen "balaban" kelimesinden alır. Köken: Kökeni 1940'lı-1950'li yıllara dayanır ve Tatar ustaların elinden çıkmıştır. Benzerlik: İskender kebabı ve Bursa pideli köfteye benzediği söylenir.

    Balaban Köfte'nin içinde ne var?

    Balaban köftenin içinde bulunan malzemeler: Köfte için: 500 gram dana kıyma; 1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş); 2 adet kuru soğan; 1,5 çay kaşığı tuz; 1,5 çay kaşığı karabiber. Sosu için: 2 yemek kaşığı domates salçası; yarım yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı toz şeker; yarım su bardağı su. Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt (çırpılmış); 4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş); 2 adet tırnak pide (küp doğranmış); 1 su bardağı et suyu (pidelerin üzerine dökmek için); 2 adet biber; 1 adet domates. Servis için: közlenmiş sivri biber.