Buradasın
Bal kabağı tatlısı yaparken şeker yerine ne kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bal kabağı tatlısı yaparken şeker yerine şu doğal tatlandırıcılar kullanılabilir:
- Üzüm veya dut pekmezi: Pekmez, kabağa yoğun bir tat ve renk katar 1.
- Bal: İçeriğindeki fruktoz ve glikoz sayesinde tatlı bir lezzet sunar 2.
- Agave şurubu: Düşük glisemik indekse sahip olup, kan şekerini ani yükseltmez 2.
- Stevia: Kalorisiz ve doğal bir tatlandırıcıdır 23.
- Hurma püresi: Doğal şeker içeriği ve lif açısından zengindir 23.
Bu tatlandırıcıların kullanım miktarları kişisel tercihlere göre ayarlanmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: