Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bal kabağı tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Temizlenmiş, yıkanmış ve doğranmış bal kabağını bir tencereye düzgün bir şekilde dizin 1.
- Kabakların üzerine toz şekeri serpin ve 1 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın 1.
- Kabaklar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Pişen kabakların altını kısın ve parlak olması için 2 tutam şeker serpin 1.
- Kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin 1.
- Soğuyduktan sonra üzerine dövülmüş fındık ve hindistan cevizi ilave edin 1.
Alternatif bir tarif için Arda'nın Mutfağı sitesinde yer alan "Kabak Tatlısı" tarifini de inceleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: