Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baget ve baton arasındaki temel farklar şunlardır:
- Şekil ve Boyut: Baget, uzun ve ince bir ekmektir, genellikle 2 feet uzunluğunda ve 1 pound ağırlığındadır 1. Baton ise daha kısa ve kalın olup, genellikle 1 foot uzunluğunda ve 1/2 pound ağırlığındadır 1.
- Kabuk ve İç Yapı: Bagetin kabuğu ince ve gevrek, içi hafif ve havalıdır 12. Batonun kabuğu ise daha kalın ve daha az gevrek olup, içi daha yoğun ve sıkıdır 1.
- Kullanım Alanı: Bagetler, sandviç yapmak veya çorbalarla servis etmek için uygundur 1. Batonlar ise sandviçlerin yanı sıra ana yemeklerin yanında da kullanılabilir, ayrıca ekmek kırıntısı veya kruton yapımında da tercih edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: