En güzel iç pilav için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 2 adet orta boy kuru soğan; 50 gram Antep fıstığı (ya da dolmalık çam fıstık); 2 yemek kaşığı kuş üzümü; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 su bardağı baldo pirinç; 3 su bardağı kaynar su (ya da tavuk suyu); 1 yemek kaşığı tereyağı; Yarım çay kaşığı karabiber; Çeyrek çay kaşığı tarçın; Çeyrek çay kaşığı yenibahar; 2 çay kaşığı tuz; Çeyrek demet dereotu; Çeyrek demet maydanoz. Yapılışı: 1. Baldo pirinci iyice yıkayıp geniş bir kaseye alın ve üzerini geçecek su ekleyerek bekletin. 2. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ılık suda bekletin. 3. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. 4. Geniş tabanlı bir tencerede yağı kızdırın. 5. Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemine başlayın. 6. Soğanlar hafifçe ölmeye başladığında içine dolmalık fıstıkları ekleyerek, fıstıklar renk alana dek kavurma işlemine devam edin. 7. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın. 8. Karabiber, tarçın, yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. 9. Ardından kaynar su, tuz ve tereyağını ekleyip önce harlı, sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin. 10. Göz göz olup suyunu çeken pilavı, üzerine kağıt havlu örtüp kapağını sıkıca kapattıktan sonra demlenmeye bırakın. 11. İncecik kıyılmış dereotu ve maydanozla harmanlayın. İç pilav tarifi, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir.