Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Babuko, Doğu Anadolu, Karadeniz'in bazı bölgeleri ve İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde yapılan, sarımsaklı ve etsiz bir mantı türüdür 13.
Malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat 12.
- Üst ayranı için: 5-6 diş sarımsak, 250 gr yoğurt, 1 veya 1,5 su bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Un, tuz, su ve karbonat ile sert bir hamur yoğurun 12.
- Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine bastırarak yerleştirin ve 180 derecede üstü kabuk bağlayana kadar pişirin 12.
- Yoğurdu çırpın, tuz ve ezilmiş sarımsak ekleyin 2.
- Tereyağını eritin 2.
- Pişen hamurun yanlarına yoğurdu, üstüne ise eritilmiş tereyağını dökün 12.
Babuko, genellikle tuzlu tereyağı ve ayran ile birlikte sunulur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: