Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Babuko, Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yapılan bir hamur işidir 1.
Malzemeler:
- 5 su bardağı un 1
- 2 tatlı kaşığı tuz 1
- 5 diş sarımsak 1
- 2 su bardağı su 1
- 1 kilo yoğurt 1
- 1 adet margarin 1
Yapılışı:
- Hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru yuvarlak şekil vererek ocakta sacın altında pişirin 1.
- Yoğurt veya keşten yapılan ayranı ayrı bir kaba koyun ve tereyağını bir tavada eritin 1.
- Buğday unundan yapılan ve kömbe olarak bilinen büyük ekmeğin üzerindeki kızarmış kabuğu bıçakla daire şeklinde keserek çıkarın 1.
- Kömbenin içini oyduğunuzda çıkardığınız iç lokmaları doğrayın ve bu parçaları kömbenin içine dökün 1.
- Üzerine ayran ve ayranın üzerine eritilmiş tereyağını dökerek servise hazır hale getirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: