Babuko, Doğu Anadolu, Karadeniz'in bazı bölgeleri ve İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde yapılan, sarımsaklı ve etsiz bir mantı türüdür. Malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Üst ayranı için: 5-6 diş sarımsak, 250 gr yoğurt, 1 veya 1,5 su bardağı sıcak su. Yapılışı: 1. Un, tuz, su ve karbonat ile sert bir hamur yoğurun. 2. Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine bastırarak yerleştirin ve 180 derecede üstü kabuk bağlayana kadar pişirin. 3. Yoğurdu çırpın, tuz ve ezilmiş sarımsak ekleyin. 4. Tereyağını eritin. 5. Pişen hamurun yanlarına yoğurdu, üstüne ise eritilmiş tereyağını dökün. Babuko, genellikle tuzlu tereyağı ve ayran ile birlikte sunulur.