Babuko, Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yapılan bir hamur işidir. Malzemeler: - 5 su bardağı un - 2 tatlı kaşığı tuz - 5 diş sarımsak - 2 su bardağı su - 1 kilo yoğurt - 1 adet margarin Yapılışı: 1. Hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. 2. Mayalanan hamuru yuvarlak şekil vererek ocakta sacın altında pişirin. 3. Yoğurt veya keşten yapılan ayranı ayrı bir kaba koyun ve tereyağını bir tavada eritin. 4. Buğday unundan yapılan ve kömbe olarak bilinen büyük ekmeğin üzerindeki kızarmış kabuğu bıçakla daire şeklinde keserek çıkarın. 5. Kömbenin içini oyduğunuzda çıkardığınız iç lokmaları doğrayın ve bu parçaları kömbenin içine dökün. 6. Üzerine ayran ve ayranın üzerine eritilmiş tereyağını dökerek servise hazır hale getirin. Ayrıca, babuko tarifinde kömbenin yerine sert bir hamur kullanarak da yapılabilir.