Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
B17 vitamini (amigdalin) en çok acı kayısı çekirdeklerinde bulunur 12. Ayrıca, aşağıdaki besinlerde de B17 vitamini mevcuttur:
- Meyveler: Yaban mersini, böğürtlen, altın çilek, armut, ahududu, üzüm, dut, kiraz, erik, frenk üzümü, kızılcık, ayva, çilek, mürver 134.
- Kuruyemişler: Acı badem, kaju, macadamia fındığı 34.
- Fasulye çeşitleri: Kara fasulye, kuru fasulye, lima fasulyesi, maş fasulyesi, yeşil bezelye, mercimek, bakla, nohut 34.
- Buğday ürünleri: Kepekli tahıllar, arpa, karabuğday, buğday çimi, buğday şırası 13.
- Diğer gıdalar: Keten tohumu, darı, su teresi, pikan cevizi 134.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: