Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Azerbaycan lüle kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg dana kıyma 1;
- 300 gr tavuk göğsü 1;
- 300 gr kuyruk yağı 1;
- 4 adet soğan 1;
- 1 çay kaşığı sumak 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı safran 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Kuyruk yağı, tavuk göğsü ve soğanı kıyma makinesinden geçirin 13. Eğer kıyma makinesi yoksa, zırhla çekerek kıyma kıvamına getirebilirsiniz 1.
- Karışımı dana kıymaya ekleyin ve baharatları ilave ederek yoğurun 1. Üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirin 1.
- Bir kasede tuzlu su hazırlayın 1. Elinizi tuzlu suya batırın ve köfteleri demir şişlere geçirerek şekil verin 1.
- Köfteleri ızgarada veya fırında iki tarafı pişene kadar kızartın 1.
Servis önerisi: Lüle kebabını, lavaş ve sumaklı soğan eşliğinde sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: