Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Azerbaycan lüle kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 700 gram orta yağlı dana kıyma (tercihen döş etinden) 2;
- 300 gram tavuk göğsü 12;
- 300 gram kuyruk yağı 12;
- 4 adet soğan 12;
- 1 çay kaşığı sumak 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 1 çay kaşığı safran (isteğe bağlı) 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12.
Yapılışı:
- Hazırlık: Kuyruk yağı, tavuk göğsü ve soğanları kıyma makinesinden geçirin veya zırhla çekerek kıyma kıvamına getirin 12.
- Karıştırma: Karışımı dana kıymaya ekleyin ve baharatları ilave ederek 10 dakika yoğurun 12.
- Dinlendirme: Karışımı streç filmle kapatarak buzdolabında en az 2 saat, ideal olarak bir gece dinlendirin 2.
- Şişe geçirme: Elinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, şişe takın ve avuç içinde sıkarak uzunlamasına şekil verin 2.
- Pişirme: 200°C’de önceden ısıtılmış fırında ızgara fonksiyonunda yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2.
Servis önerisi: Lüle kebabını lavaş ve sumaklı soğan eşliğinde sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: