Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Azerbaycan'da et pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Buğlama 2. Soğan, domates, biber, karabiber ve defne yaprağı gibi baharatlarla çeşitli etlerin az miktarda sıvı içinde pişirilmesiyle yapılan bir yemektir 2.
- Soyutma 2. Kuzu veya tavuk etinin uzun süre haşlanarak pişirilmesiyle yapılan bir yemektir 2.
- Tava kebabı 2. Kıyma, ince doğranmış soğan ve sarımsakla karıştırılıp köfte haline getirilerek tavada kızartılır 2. Ardından soğan, domates, yeşil biber, kişniş ve nane eklenerek pişirilir 2.
- Lüle kebabı 3. Dana veya kuzu eti kıyma haline getirilip soğan, kuyruk yağı ve baharatlarla harmanlanarak şişlere dizilir ve mangal ateşinde pişirilir 3.
- Piti kebabı 5. Kuşbaşı et, yufka ve nohut ile hazırlanan bu kebap, pul biberli yoğurt ile birlikte servis edilir 5. Et yumuşayana kadar pişirilmelidir 5.
Azerbaycan mutfağında et yemeklerinde tereyağı ve kuyruk yağı kullanılır, zeytinyağı tercih edilmez 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: