Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Azerbaycan helvası yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- Şerbet için: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su, safran veya kakule, 200 gram tereyağı 13.
- Helva için: 1 su bardağı un 13.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Bir tavada tereyağı eritin, kısık ateşte unu kahve rengi olana kadar kavurun 1.
- Şerbeti ekleyin: Safranlı şerbeti ekleyip hızlıca karıştırın 1.
- Servis edin: Helvayı servis tabağına alın ve üzerini istediğiniz gibi süsleyin 1.
Azerbaycan mutfağına özgü bir diğer helva türü olan Umak helvası için ise malzemeler:
- 400 gram eritilmiş tereyağı, bir tutam tuz, bir su bardağı su, dört su bardağı un 5.
- Şerbet için: Bir su bardağı su ve iki su bardağı pudra şekeri 5.
Umak helvası yapımı:
- Şerbeti hazırlayın: Şerbet malzemelerini tencereye alıp pişirin 5.
- Hamur hazırlayın: Un ve tuzu bir kaba koyun, yavaşça süt ilave ederek ovalayın 5.
- Kavurun: Tereyağını tavada eritin, iri un parçalarını ekleyip kavurun 5.
- Şerbeti ekleyin: Un taneleri kızardığında elenmiş unları ekleyip kavurma işlemine devam edin 5.
- Servis edin: Şerbeti yavaş yavaş döküp karıştırın, helva hazır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: