Buradasın
Ayva tatlısına neden poşet konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva tatlısına poşet konmasının sebebi, fırın poşetinin sıcak buharı hapsetmesi sayesinde ayvaların daha hızlı pişmesini sağlamaktır 1.
Ayrıca, poşet kullanımı ile ayva tatlısının düdüklü tencere etkisi yaratıldığı ve ayvaların hızla yumuşadığı ifade edilmektedir 1.
Fırın poşetinde ayva tatlısı yapmak için, soyulan ve ikiye kesilen ayvaların çukur kısımlarına şeker yerleştirildikten sonra, kabuklar, ayva çekirdekleri, karanfiller ve tarçın çubukları fırın poşetine eklenir 12. Poşetin ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra birkaç delik açılır ve 160 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirildikten sonra fırın sıcaklığı 200 dereceye artırılarak 35 dakika daha pişirilir 1.
Fırın poşeti kullanılmadığında, tencerede de pişirme yapılabilir, ancak pişirme sırasında kontrollü olunması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: