Buradasın
Aşçılık sınavında hangi sorular sorulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşçılık sınavında sorulan sorular, genellikle aşağıdaki konuları kapsar:
- İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Koruma: İş yerinde güvenlik kuralları ve çevre koruma önlemleri 25.
- Hijyen, Gıda Güvenliği ve Kalite: Hijyen kuralları, gıda güvenliği ve kalite standartları 25.
- Temel Malzemeler: Mutfak malzemeleri ve bunların kullanımı 2.
- Çorba, Sos ve Meze Hazırlama: Farklı çorba, sos ve meze çeşitleri 25.
- Et ve Su Ürünü Yemekleri: Et ve su ürünü yemeklerinin hazırlanması 25.
- Sebze ve Kuru Baklagil Yemekleri: Sebze ve kuru baklagil yemekleri 2.
- Hamur İşleri, Pilav ve Makarna Çeşitleri: Hamur işleri, pilav ve makarna çeşitlerinin hazırlanması 25.
- Tatlılar: Temel tatlıların hazırlanması 25.
Ayrıca, pişirme teknikleri ve menü planlama gibi konular da sınavda yer alabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: