Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşçılıkta ustalık sınavı, iki aşamalı bir süreçten oluşur: teorik sınav ve performansa dayalı sınav 14.
- Teorik Sınav: Bu sınavda, aşçılık ile ilgili temel bilgiler, hijyen, gıda güvenliği, mutfak ekipmanları ve pişirme teknikleri gibi konularda bilgi ve beceriler test edilir 1. Sınav çoktan seçmeli olarak yapılır 1.
- Performansa Dayalı Sınav: Bu sınavda, mutfakta pratik olarak becerilerin gösterilmesi istenir 1. Sınavda, çorba hazırlama, sos ve meze yapımı, ana yemekler ve tatlılar gibi farklı konularda beceriler sergilenir 1.
Sınavlardan başarılı olunduktan sonra, MYK Onaylı Aşçı (CHEF) Belgesi alınır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: