Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşçı ve aşçıbaşı arasındaki temel fark, görev ve sorumluluklarındadır:
- Aşçı, yemek hazırlama ve pişirme konusunda uzman kişidir 4. Bir mutfak ekibini yönetir, malzemelerin seçimi ve hazırlanmasından, tariflerin geliştirilmesinden ve hijyen kurallarının uygulanmasından sorumludur 4.
- Aşçıbaşı ise, büyük otel, lokanta veya diğer müesseselerde, gemilerde veya trenlerde yapılacak yemekleri tasarlayan, aşçıların veya diğer mutfak yardımcılarının işine nezaret eden ve işçiler arasında gerekli koordinasyonu sağlayan kişidir 13. Ayrıca, menü planlaması yapma, yemek reçeteleri hazırlama gibi ek görevleri de vardır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: