Aşçıbaşının görevleri şunlardır: 1. Mutfak Yönetimi: Mutfağın yönetim ve organizasyonundan sorumlu olmak. 2. Menü Planlaması: Menü taslağı hazırlamak ve yemek reçeteleri oluşturmak. 3. Personel Yönetimi: Aşçıların ve diğer mutfak çalışanlarının işine nezaret etmek, eğitim programları hazırlamak ve uygulamak. 4. Ekipman ve Malzeme Listesi: Ekipman ve malzeme listelerini hazırlamak, satın almaya destek olmak. 5. Kalite Kontrolü: Hazırlanan yemeklerin kalitesinden sorumlu olmak, lezzet, görünüş ve hijyene özen göstermek. 6. Genel Temizlik: Mutfağın günlük ve genel temizliğini yaptırmak. 7. Amirine Bildirim: Eksik mutfak malzemelerini tespit edip temin edilmesi için amirine bildirmek. 8. Diğer İşler: Görev alanı ile ilgili olarak amiri tarafından verilen diğer işleri yapmak.