Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arrabbiata sosunu makarnaya koymak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Makarna haşlama: Tencereye su koyup kaynamaya başlayınca makarna eklenir ve 9-10 dakika kadar makarnalar yumuşayana kadar haşlanır 1.
- Sos hazırlama: Tavaya tereyağı ve zeytinyağı dökülür, salça eklenip 1-2 dakika kavrulur 1. Rendelenmiş domates ve sarımsak eklenir, karabiber ve tuz eklenir 1. Sos kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirilir 1.
- Karıştırma: Haşlanan makarnalar sos ile karıştırılır 1.
- Servis: Üzerine doğranmış maydanoz ve kaşar peyniri rendesi eklenerek servis yapılır 1.
Alternatif olarak, Kühne Arrabbiata soslu makarna tarifi şu şekilde yapılabilir:
- Malzemeler doğranır 2.
- Doğranan soğanlar tavaya dökülür, biraz karıştırıldıktan sonra şeker eklenir 2.
- Sucuklar eklenip karıştırmaya devam edilir 2.
- Kühne Arrabbiata sos eklenir ve karıştırmaya devam edilir 2.
- Makarna sosundan biraz ilave edilir 2.
- Tuz eklenip karıştırmaya devam edilir 2.
- Tereyağı eritilip makarnalar 2-3 dakika kavrulur 2.
- Yeteri kadar su eklendikten sonra pişmeye bırakılır 2.
- Turşu, maydanoz, sumak ve pul biber eklenip karıştırılır 2.
- Son olarak, sos ile karıştırılıp servis yapılır 2.
Arrabbiata sosunu hazırlarken kullanılan malzemeler ve yöntemler farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: