• Buradasın

    Arap Tava hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming copper pot filled with aromatic **Arap Tava**, garnished with fresh parsley, set against a rustic wooden table in a sunlit Hatay courtyard with olive trees in the background.
    Arap tava, Hatay yöresine ait bir yemektir 125.
    Ancak, farklı yörelerde değişik versiyonları da yapılmaktadır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arap tava içinde ne var?

    Arap tava içinde bulunan malzemeler, tariflere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, yaygın olarak kullanılan malzemeler şunlardır: Kıyma. Sebzeler. Baharatlar. Salçalar. Yağ. Su. Arap tava, kıymalı yapılabileceği gibi, kuşbaşı etli veya tavuklu da yapılabilir.

    Arap tava hangi etten yapılır?

    Arap tava, orta yağlı dana kıyma veya kuşbaşı doğranmış et ile yapılır. Dana kıyma ile yapılan Arap tava için gerekli malzemeler: 400-500 gram orta yağlı dana kıyma, 4 adet patates, 1 adet kırmızı biber, 3 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 2 adet domates, 3 diş sarımsak, 1,5 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1,5 tatlı kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 çay kaşığı tuz, 3/4 su bardağı su. Kuşbaşı et ile yapılan Arap tava için gerekli malzemeler: 300 gram kuşbaşı doğranmış et, 2 adet orta boy patates, 1 adet orta boy soğan, 2 adet biber, 4 diş sarımsak, 2 adet küçük boy domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı ılık su, tuz, karabiber, kırmızı pul biber.