Aralıklı oruçta 1 günde yenebilecek bazı besinler: Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, şeftali, armut, avokado, domates. Sebzeler: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, salatalık, yeşil yapraklı sebzeler. Tam tahıllı gıdalar: Arpa, karabuğday, kinoa, pirinç, yulaf. Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı ve avokado yağı. Protein kaynakları: Et, balık, yumurta, baklagiller, fındık. Probiyotikler: Yoğurt, kefir, az yağlı peynir. Örnek bir günlük aralıklı oruç diyeti: Kahvaltı: 10.00. Haşlanmış yumurta. Beyaz peynir (toplam 60 gr). Domates, salatalık, maydanoz vb.. Zeytin veya avokado. Tam tahıllı ekmek. Ara öğün: (Açlık hissedildiğinde, 1. ana öğünden 3-4 saat sonra). Taze meyve. Çiğ badem veya fındık. 1 fincan yeşil çay. Akşam yemeği: 18.00. Izgara/fırında köfte veya tavuk/balık veya kuru baklagil yemeği (nohut, mercimek, fasulye olabilir). Bol yeşillikli zeytinyağlı salata. Yoğurt. Bulgur pilavı. Porsiyonlar ve öğün saatleri kişinin ihtiyaçlarına göre değişebilir.