Ana yemek ve ara sıcak servisi şu şekilde yapılabilir: Ana yemek servisi: Çorba içildikten sonra, kaşıklar kasenin içinde toplanarak misafirin sağından toplanır. Kirli tabaklar, yemek yiyen kişinin önünde üst üste toplanmadan, sağ taraftan alınarak servis akışı sağlanır. Ara sıcak servisi: Ara sıcak tabakları, servis tabağının üzerine yerleştirilir. Sıcak meze tabakları, başlangıç ve ana yemek arasında servis edilir. Servis sırasında dikkat edilmesi gerekenler: Misafirlerin özel sebepleri, hastalıkları veya dini inançları nedeniyle yiyemeyecekleri yemekler olabilir. Misafirleri zor durumda bırakabilecek fazla acı, baharatlı ve sarımsaklı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Misafirperverlik açısından, ev sahibinin yemeğin güzel yerini karşı tarafa servis etmesi gerekir. Servis, ev sahibinin sağından başlanarak yapılmalıdır. Önemli konukların ağırlandığı bir günde, ilk yemek onur konuğuna servis edilmelidir.