Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anti-inflamatuvar (iltihap önleyici) besinler arasında şunlar bulunur:
- Kırmızı meyveler: Çilek, ahududu, yaban mersini, böğürtlen 125.
- Yağlı balıklar: Somon, sardalye, orkinos, hamsi 125.
- Avokado: Potasyum, magnezyum, lif ve sağlıklı yağlar içerir 15.
- Yeşil çay: Antioksidanlar ve anti-inflamatuvar özellikler taşır 15.
- Biber: Dolmalık biber ve acı biber, C vitamini ve antioksidanlar içerir 1.
- Mantar: Özellikle aslan yelesi mantarı, obezite ile ilgili iltihabı azaltabilir 1.
- Üzüm: İltihabı azaltan antosiyaninler ve resveratrol içerir 12.
- Zerdeçal: Güçlü bir anti-inflamatuvar bileşik olan kurkumin içerir 125.
- Sızma zeytinyağı: Tekli doymamış yağlar ve polifenoller açısından zengindir 15.
- Domates: Likopen ve C vitamini içerir 15.
Anti-inflamatuvar beslenme düzeninde ayrıca tam tahıllar, baklagiller, probiyotikler ve sağlıklı yağlar da yer alır 24.
Herhangi bir diyet değişikliği yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: