Antep fıstıklı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: Tabanı için: 2 paket yulaflı bisküvi, 50 gram tereyağı. Harcı için: 400 gram labne, 1 paket krema, 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 1 paket krema, 1 çay bardağı toz fıstık. Üzeri için: 200 gram krema, 180 gram beyaz çikolata, 1 tatlı kaşığı toz fıstık. Yapılışı: 1. Bisküvileri rondodan geçirip üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp bastırarak düzeltin. 2. Labneyi karıştırma kabına alıp karıştırın. 3. Fıstık, un ve nişastayı da ekleyip karıştırın ve donan bisküvilerin üzerine döküp önden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 4. Pişen cheesecake'i fırın kapalı kapağı hafif açık olacak şekilde soğumaya bırakın. 5. Sos için kremayı sos tavasına alıp kaynama noktasına gelinceye dek ısıtın, içine çikolataları ekleyip karıştırın.