Buradasın
Ankara Tava'nın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankara Tava'nın püf noktaları şunlardır:
- Etlerin Pişmesi: Kuzu incikleri düdüklü tencerede haşlayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz 12. Etlerin kemikten ayrılacak kadar yumuşak olması önemlidir 1.
- Pilavın Hazırlanışı: Arpa şehriye pilavının suyuna rendelenmiş domates ve salça eklemek, lezzetin artmasını sağlar 12.
- Fırınlama: Hazırlanan pilavı fırın kabına alıp, üzerine etleri yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirmek gerekir 12.
- Tuz Ekleme: Tuzun en son eklenmesi, etin sertleşmesini önler 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: