• Buradasın

    Analı kuzulu yemek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, rustic Turkish kitchen with a wooden table covered in fresh ingredients—bulgur, minced meat, onions, chickpeas, and spices—while a pair of hands kneads dough for köfte beside a steaming pot of broth.
    Analı kuzulu yemek yapmak için gerekli malzemeler:
    • Köfte için:
      • yarım kilogram köftelik bulgur 1;
      • 1 su bardağı un 1;
      • 1 yemek kaşığı salça 1;
      • 1 çay kaşığı kimyon 1;
      • 1 tatlı kaşığı tuz 1.
    • İç harcı için:
      • 300 gram kıyma 1;
      • 2 küçük soğan 1;
      • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
      • 1 yemek kaşığı salça 1;
      • 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon 1;
      • isteğe bağlı limon suyu 1;
      • 2 litre et suyu 1;
      • 1 kase nohut 1.
    • Üzeri için:
      • kuru nane 1.
    Yapılışı:
    1. Kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavurun 2.
    2. Küp doğranmış soğanı ve yağları ilave edip soğan kavrulana kadar pişirin 2.
    3. Baharatları ekleyin ve karıştırmaya devam edin 2.
    4. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın 2.
    5. Bulguru tepsiye alıp soğuk su ile ıslayın 1.
    6. Üzerine kimyon, tuz ve salçayı ekleyip yoğurun 1.
    7. Daha sonra unu ekleyin, yoğurmaya devam edin 1.
    8. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oyarak içli köfte gibi hazırlayın, içine kıymalı harçtan doldurup kapatın 12.
    9. Ayrıca nohut büyüklüğünde parçalar alıp sadece yuvarlayın 1.
    10. Geniş bir tencereye zeytinyağı ve salçayı alıp kavurun, 2 litre et suyunu ve 1 kase nohutu ekleyin, kaynayınca köfteleri ilave edip kısık ateşte pişirin 1.
    11. Pişmeye yakın limon suyu ve kuru nane koyun 1.
    Püf noktaları:
    • Hamurun daha lezzetli olması için harcın içinde dövülmüş et kullanılabilir 2.
    • Köftelerin birbirine yapışmaması için un kullanılabilir 2.
    • Büyük ve küçük köftelerin açılmaması için pişirmeden önce buzdolabında 15-30 dakika dinlendirilmesi önerilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Analı kuzulu köfte nerenin meşhur?

    Analı kuzulu köfte, özellikle Adana ve Malatya olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıkça yapılan bir yöresel yemektir. Ayrıca, bu yemek Diyarbakır, Gaziantep, Tarsus ve Kahramanmaraş gibi bölgelerde de bilinmektedir.