Buradasın
Analı kuzulu yemek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Analı kuzulu yemek (analı kızlı) yapımı için gerekli malzemeler:
- 1,5 kg ince bulgur 1;
- 1 kg kıyma 1;
- 2-3 baş soğan 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 1;
- 2 kaşık salça 1;
- 2 kaşık yağ 1;
- Un, tuz, kırmızı biber, kuru nane ve karabiber 1.
Yapılışı:
- Bulgurun içine yumurta kırılır, yeterince un, tuz ve kırmızı biber eklenerek suyla yoğrulur 1.
- Soğan ince ince kıyılır 1. Kıyma ile karıştırılarak yağda kavrulur 1.
- Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve nane eklenerek soğutulur 1.
- Daha önce yoğrulan bulgurdan küçük yuvarlak parçalar koparılarak içi oyuk köfte haline getirilir 1. Köftenin içine kıymalı iç eklenerek, ceviz büyüklüğünde kapatılır 1.
- Bulgurun bir kısmı da içi boş küçük yuvarlaklar haline getirilir 1.
- Hazırlanan köfteler kaynamış suda haşlanır, suya daha önce haşlanan nohut eklenir 1.
- Kızgın yağ ve salça dökülerek malzemeler pişene kadar çorba kaynatılır 1.
- Çorba piştikten sonra isteğe göre limon sıkılarak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: