Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Analı kuzulu yemek yapmak için gerekli malzemeler:
- Köfte için:
- İç harcı için:
- Üzeri için:
- kuru nane 1.
Yapılışı:
- Kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavurun 2.
- Küp doğranmış soğanı ve yağları ilave edip soğan kavrulana kadar pişirin 2.
- Baharatları ekleyin ve karıştırmaya devam edin 2.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın 2.
- Bulguru tepsiye alıp soğuk su ile ıslayın 1.
- Üzerine kimyon, tuz ve salçayı ekleyip yoğurun 1.
- Daha sonra unu ekleyin, yoğurmaya devam edin 1.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oyarak içli köfte gibi hazırlayın, içine kıymalı harçtan doldurup kapatın 12.
- Ayrıca nohut büyüklüğünde parçalar alıp sadece yuvarlayın 1.
- Geniş bir tencereye zeytinyağı ve salçayı alıp kavurun, 2 litre et suyunu ve 1 kase nohutu ekleyin, kaynayınca köfteleri ilave edip kısık ateşte pişirin 1.
- Pişmeye yakın limon suyu ve kuru nane koyun 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: