Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ana sınıfına yumurtayı anlatırken şu bilgiler verilebilir:
- Yumurta Sınıflandırması: Yumurtalar, kalite ve büyüklüklerine göre sınıflandırılır 13. A sınıfı yumurtalar, evcil tavuklardan elde edilen ve doğrudan insan tüketimine sunulan yumurtalardır 1. Boyutlarına göre; küçük (S), orta (M), büyük (L) ve çok büyük (XL) olarak ayrılırlar 13.
- Yumurta Yetiştirme Metotları: Yumurtaların üzerinde yer alan kodlar, yetiştirme metotlarını belirtir 13. Bu kodlar: 0 (organik), 1 (serbest gezen), 2 (kümeste kafessiz) ve 3 (kafeste) yetiştiriciliğini ifade eder 13.
- Yumurta Özellikleri: Yumurta kabuğu temiz ve sağlam olmalı, yabancı koku ve madde içermemeli, yumurta akı berrak ve jel kıvamında, sarısı ise ışık kontrolünde merkezde yuvarlak gölge şeklinde görülmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: