Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 200 gram tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 yumurta, 4-4,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 3.
- Elmalı harç için: 3 adet tatlı elma, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın 23.
Yapılışı:
- İç harcı hazırlayın: Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tavaya alıp üzerine şeker ekleyin ve elmalar suyunu tekrar çekinceye kadar pişirin, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın 23.
- Hamuru yoğurun: Tereyağı, kabartma tozu ve vanilini bir kaba alın, üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun 3.
- Hamuru dinlendirin: Hazırlanan hamuru 15 dakika dolaba kaldırın 3.
- Kurabiyeleri şekillendirin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırın, fırın tepsisine dizin, üzerine harçtan tepeleme olacak şekilde koyun 3.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif renk alana kadar pişirin, soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin 23.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: