Buradasın
Alt-üst böreğinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alt-üst böreğinin püf noktaları:
- Hamurun kıvamı: Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir 1. Un miktarını kontrollü eklemek ve hamuru sabırla yoğurmak önemlidir 1.
- Sirke kullanımı: Sirke, hamurun daha çıtır ve katmanlı bir yapıya sahip olmasını sağlar 12.
- Dinlenme: Hamurun dinlenmesine özen göstermek, daha kolay açılmasını sağlar 1.
- Katlama: Hamurları 8 eşit parçaya bölüp, parçaları ortada toplamak ve tekrar tepsi büyüklüğünde açmak gerekir 12.
- Pişirme: Fırının alt ve üst pişirme ayarını kullanarak böreğin eşit şekilde kızarmasını sağlamak önemlidir 1. Üstü çok erken kızarıyorsa, pişirme süresinin sonuna doğru üzerini yağlı kağıtla kapatmak yanmayı önleyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: