• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Alt-üst böreğinin püf noktası nedir?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PüfNoktalar
    • Börek

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown *alt-üst böreği* sits freshly baked on a traditional Turkish ceramic tray, its flaky layers glistening with butter, while a pair of hands in a sunlit kitchen carefully slices it, revealing a perfectly even filling of spiced potatoes and herbs.
    Alt-üst böreğinin püf noktaları:
    • Hamurun kıvamı: Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir 1. Un miktarını kontrollü eklemek ve hamuru sabırla yoğurmak önemlidir 1.
    • Sirke kullanımı: Sirke, hamurun daha çıtır ve katmanlı bir yapıya sahip olmasını sağlar 12.
    • Dinlenme: Hamurun dinlenmesine özen göstermek, daha kolay açılmasını sağlar 1.
    • Katlama: Hamurları 8 eşit parçaya bölüp, parçaları ortada toplamak ve tekrar tepsi büyüklüğünde açmak gerekir 12.
    • Pişirme: Fırının alt ve üst pişirme ayarını kullanarak böreğin eşit şekilde kızarmasını sağlamak önemlidir 1. Üstü çok erken kızarıyorsa, pişirme süresinin sonuna doğru üzerini yağlı kağıtla kapatmak yanmayı önleyebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. karar.com
        1
      2. yemek.com
        2
      3. patatespuresi.gen.tr
        3
      4. gurmerehberi.com
        4
      5. birporsiyonmutluluk.blogspot.com
        5
    • Hamur kalitesi nasıl seçilir?

    • Böreği dinlendirmek neden gereklidir?

    • Sos kullanımı böreği nasıl etkiler?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Alt Üst Böreği'nin içine ne konur?

    Alt Üst Böreği'nin içine şu malzemeler konur: İç harcı için: 1 kilogram pırasa; 250 gram kıyma; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Üzeri için: 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı sıvı yağ. Ayrıca, iç harç olarak rendelenmiş domates de kullanılabilir. Tariflerde verilen kıymalı ve pırasalı harç yerine, peynirli, patatesli, ıspanaklı veya mercimekli harçlar da kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Börek
    • Malzemeler
    5 kaynak

    Çıtır börek için hangi yufka kullanılır?

    Çıtır börek yapımında taze ve ince yufka kullanılması önerilir. Yufkayı marketten alıyorsanız, mümkünse üretim tarihine dikkat etmeniz veya günlük olarak temin etmeniz tavsiye edilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Börek
    • MalzemeÖnerileri
    5 kaynak

    Alt üst böreği hangi yöreye ait?

    Alt üst böreği, özellikle İç Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde bilinen ve sevilen bir tatlıdır. İç Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Nevşehir ve Konya gibi şehirlerde popülerdir. Ege Bölgesi'nde de farklı versiyonları bulunmaktadır. Böreğin kökeni kesin olarak belirlenememekle birlikte, Anadolu’nun farklı bölgelerinde benzer tatlılar yapıldığı bilinmektedir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • YöreselYemekler
    5 kaynak

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • Börek
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"6lho0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Falt-ust-boreginin-puf-noktasi-nedir-3085318630%3Flr%3D213%26ncrnd%3D5053","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5507969961759248179","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759248221911143-15360519283247658515-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-40-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6lhow01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"6lho1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6lhow02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"6lho2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Alt-üst böreğinin püf noktaları**:\n\n* **Hamurun kıvamı**: Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir [```1```](https://blog.r10.net/haberler/kolay-alt-ust-boregi-nasil-yapilir-alt-ust-boregi-pratik-tarif-ve-puf-noktalari). Un miktarını kontrollü eklemek ve hamuru sabırla yoğurmak önemlidir [```1```](https://blog.r10.net/haberler/kolay-alt-ust-boregi-nasil-yapilir-alt-ust-boregi-pratik-tarif-ve-puf-noktalari).\n* **Sirke kullanımı**: Sirke, hamurun daha çıtır ve katmanlı bir yapıya sahip olmasını sağlar [```1```](https://blog.r10.net/haberler/kolay-alt-ust-boregi-nasil-yapilir-alt-ust-boregi-pratik-tarif-ve-puf-noktalari)[```2```](https://yemek.com/tarif/alt-ust-boregi/).\n* **Dinlenme**: Hamurun dinlenmesine özen göstermek, daha kolay açılmasını sağlar [```1```](https://blog.r10.net/haberler/kolay-alt-ust-boregi-nasil-yapilir-alt-ust-boregi-pratik-tarif-ve-puf-noktalari).\n* **Katlama**: Hamurları 8 eşit parçaya bölüp, parçaları ortada toplamak ve tekrar tepsi büyüklüğünde açmak gerekir [```1```](https://blog.r10.net/haberler/kolay-alt-ust-boregi-nasil-yapilir-alt-ust-boregi-pratik-tarif-ve-puf-noktalari)[```2```](https://yemek.com/tarif/alt-ust-boregi/).\n* **Pişirme**: Fırının alt ve üst pişirme ayarını kullanarak böreğin eşit şekilde kızarmasını sağlamak önemlidir [```1```](https://blog.r10.net/haberler/kolay-alt-ust-boregi-nasil-yapilir-alt-ust-boregi-pratik-tarif-ve-puf-noktalari). Üstü çok erken kızarıyorsa, pişirme süresinin sonuna doğru üzerini yağlı kağıtla kapatmak yanmayı önleyebilir [```1```](https://blog.r10.net/haberler/kolay-alt-ust-boregi-nasil-yapilir-alt-ust-boregi-pratik-tarif-ve-puf-noktalari).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.karar.com/yemek-tarifleri/elle-acilanlari-aratmayan-lezzet-kimse-hazir-yufkadan-olduguna-1862927","title":"Elle Açılanları Aratmayan Lezzet! Kimse Hazır Yufkadan...","shownUrl":"https://www.karar.com/yemek-tarifleri/elle-acilanlari-aratmayan-lezzet-kimse-hazir-yufkadan-olduguna-1862927","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/tarif/alt-ust-boregi/","title":"Alt Üst Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/alt-ust-boregi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.patatespuresi.gen.tr/hazir-yufkadan-patatesli-borek-yapmanin-puf-noktalari-neler.html","title":"Hazır Yufkadan Patatesli Börek Yapmanın Püf Noktaları Neler?","shownUrl":"https://www.patatespuresi.gen.tr/hazir-yufkadan-patatesli-borek-yapmanin-puf-noktalari-neler.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/borek-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli","title":"Börek Yapmanın Püf Noktaları: Lezzetli ve... — Gurme Rehberi","shownUrl":"https://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/borek-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://birporsiyonmutluluk.blogspot.com/2009/07/alt-ust-boregi-tava-boregi.html","title":"Bir Porsiyon Mutluluk: Alt Üst Böreği (Tava Böreği)","shownUrl":"https://birporsiyonmutluluk.blogspot.com/2009/07/alt-ust-boregi-tava-boregi.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Alt-üst böreğinin püf noktası nedir?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pufnoktalar","text":"PüfNoktalar"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Hamur kalitesi nasıl seçilir?","url":"/search?text=B%C3%B6rek+hamuru+nas%C4%B1l+olmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Böreği dinlendirmek neden gereklidir?","url":"/search?text=B%C3%B6rek+dinlendirme&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Sos kullanımı böreği nasıl etkiler?","url":"/search?text=B%C3%B6rek+sosunun+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Alt-%C3%BCst+b%C3%B6re%C4%9Finin+p%C3%BCf+noktas%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden-brown *alt-üst böreği* sits freshly baked on a traditional Turkish ceramic tray, its flaky layers glistening with butter, while a pair of hands in a sunlit kitchen carefully slices it, revealing a perfectly even filling of spiced potatoes and herbs.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-87oMA961qoJn6bhA1kjv/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5507969961759248179","reqid":"1759248221911143-15360519283247658515-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-40-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759248221911143-15360519283247658515-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-40-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6lhow03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"6lho3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/malatya/neyenir/alt-ust-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.main-board.com/510442/alt-ust-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/alt-ust-boregi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sendeyim.net/yemek-tarifleri/borek-tarifleri/alt-ust-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://serapsingin.blogspot.com/2007/12/alt-st-brei.html?size=16&stub=1"],"header":"Alt Üst Böreği'nin içine ne konur?","teaser":"Alt Üst Böreği'nin içine şu malzemeler konur: İç harcı için: 1 kilogram pırasa; 250 gram kıyma; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Üzeri için: 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı sıvı yağ. Ayrıca, iç harç olarak rendelenmiş domates de kullanılabilir. Tariflerde verilen kıymalı ve pırasalı harç yerine, peynirli, patatesli, ıspanaklı veya mercimekli harçlar da kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/alt-ust-boregi-nin-icine-ne-konur-2785361077","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden, flaky *Alt Üst Böreği* sits on a rustic wooden table, surrounded by fresh ingredients like leeks, minced meat, and spices, with a bowl of yogurt and oil mixture nearby, evoking warmth and tradition.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-49gQ2CTx3cwoZTTlnBNc/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/hazir-yufkadan-citir-citir-soslu-borek-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/baklava-yufkasindan-borek-citir-citir/19149?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/citir-citir-ispanakli-boregin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sukrankaymak.com/citir-borek-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/baklavalik-yufkadan-citir-borek-tarifi/?size=16&stub=1"],"header":"Çıtır börek için hangi yufka kullanılır?","teaser":"Çıtır börek yapımında taze ve ince yufka kullanılması önerilir. Yufkayı marketten alıyorsanız, mümkünse üretim tarihine dikkat etmeniz veya günlük olarak temin etmeniz tavsiye edilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/citir-borek-icin-hangi-yufka-kullanilir-275553579","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"},{"href":"/yacevap/t/malzemeonerileri","text":"MalzemeÖnerileri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish kitchen counter with fresh, thin sheets of yufka dough laid out, golden-brown crispy börek baking in the oven, and a smiling home cook sprinkling flour with anticipation.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-7PFgxFzTbJXAJt5M1eh7/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.trhaber.com/yasam/alt-ust-boregi-tarifi-nedir-alt-ust-boregi-malzemeleri-nelerdir-h308635.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://portakalagaci.com/2004/04/02/alt-ust-boregi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/alt-ust-boregi-373111?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ekitap.ktb.gov.tr/TR-78768/borekler.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/alt-ust-boregi-tarifi?size=16&stub=1"],"header":"Alt üst böreği hangi yöreye ait?","teaser":"Alt üst böreği, özellikle İç Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde bilinen ve sevilen bir tatlıdır. İç Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Nevşehir ve Konya gibi şehirlerde popülerdir. Ege Bölgesi'nde de farklı versiyonları bulunmaktadır. Böreğin kökeni kesin olarak belirlenememekle birlikte, Anadolu’nun farklı bölgelerinde benzer tatlılar yapıldığı bilinmektedir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/alt-ust-boregi-hangi-yoreye-ait-2886343796","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/yoreselyemekler","text":"YöreselYemekler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/bolu/neyenir/girma-borek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bobrek.gen.tr/evde-borek-yapmak-icin-hangi-malzemeleri-kullanmaliyim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/borek-hamurunun-malzemeleri-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.borek.gen.tr/borek-ici-tarifleri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/kol-boreginin-malzemeleri-nelerdir-nasil-yapilir-kol-boreginin-puf-noktalari-nelerdir-kol-boregi-kac-kaloridir-1973904?size=16&stub=1"],"header":"Börek malzemeleri nelerdir?","teaser":"Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/borek-malzemeleri-nelerdir-10556936","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6lhow04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"6lho4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6lhow05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"6lho5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"6lhow06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}