• Buradasın

    Ali nazik kıymalı mı etli mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ali nazik, kıymalı veya etli olarak hazırlanabilir 14.
    Kıymalı alinazik için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
    • Malzemeler 4. 300 g orta yağlı kıyma, 1 kg patlıcan, 4 diş sarımsak, 50 ml süzme yoğurt, 30 g tereyağı, 900 g iri çekilmiş ceviz, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, kırmızı pul biber 4.
    • Yapımı 4. Patlıcanlar közlenip kabukları soyulduktan sonra ince doğranır ve bir servis tabağına alınır 4. Ezilmiş sarımsaklar süzme yoğurda eklenip hafif çırpıldıktan sonra patlıcanlı karışıma eklenir ve karıştırılır 4. Bir sos tenceresinde eritilen tereyağı, kıyma, salça ve ince doğranmış biberlerle birlikte kıymanın rengi dönene kadar kavrulur 4. Tuz ve baharatlarla tatlandırıldıktan sonra sırasıyla közleyip doğradığınız patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harçtan oluşan katmanlar servis tabağına yerleştirilir ve iri çekilmiş cevizle süslenerek sıcak servis yapılır 4.
    Etli alinazik için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları ise şu şekildedir:
    • Malzemeler 2. 300 gram kuşbaşı et, 1 adet soğan, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 3 adet patlıcan, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak 2.
    • Yapımı 2. Alinazik için et tencereye alınıp suyunu çekene kadar pişirilir 2. Yağ ve soğan eklenip biraz kavrulduktan sonra salça, baharatlar ve sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır 2. Patlıcanlar birkaç yerinden çizik atılarak fırında 200 derecede 25-30 dakika közlenir 2. Kabukları soyulan patlıcanlar bıçak ile püre haline getirilir 2. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırılıp servis tabağına alınır 2. Üzerine et eklenerek servis yapılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ali nazik kebabı içinde ne var?

    Ali nazik kebabı genellikle şu malzemelerden oluşur: Yoğurtlu patlıcan harcı: süzme yoğurt; sarımsak; tuz; közlenmiş patlıcan. Kıymalı harç: orta yağlı kıyma; tereyağı; sıvı yağ; soğan; köy biberi; domates salçası; tuz, karabiber, kekik, pul biber. Bazı yörelerde kuzu eti de kullanılabilir.

    Ali nazik ve hünkar beğendi arasındaki fark nedir?

    Ali nazik ve hünkar beğendi arasındaki temel farklar şunlardır: Kullanılan et çeşidi: Ali nazikte genellikle dana veya kuzu eti, hünkar beğendede ise dana eti kullanılır. Patlıcan püresi hazırlama: Ali nazikte közlenmiş patlıcanlar yoğurtla ezilirken, hünkar beğendede patlıcan püresi tereyağı ve un ile pişirilir. Servis şekli: Ali nazik genellikle yanında pilav veya ekmek ile servis edilirken, hünkar beğendi genellikle pilav ya da pide ile servis edilir.

    Ali nazik kebabı hangi etten yapılır?

    Ali nazik kebabı, kuzu veya dana kuşbaşı et ile yapılır.

    Ali nazik hangi yöreye ait?

    Ali nazik, Gaziantep mutfağına ait bir yemektir. Rivayete göre, 16. yüzyılda Yavuz Sultan Selim'in Antep ziyareti sırasında ortaya çıkmıştır.