Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alaşehir kapaması iç harcı için gerekli malzemeler:
- 500 gr dana ve kuzu karışık kıyma 23;
- 2 adet büyük boy soğan 23;
- yarım demet maydanoz 23;
- 1 çay kaşığı tuz 23;
- yarım çay kaşığı karabiber 23.
Hamur için gerekli malzemeler:
Kızartma için gerekli malzemeler:
Servis için:
Yapılışı:
- Kıyma, küp doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber bir kapta iyice yoğrulur ve kenarda dinlenmeye bırakılır 23.
- Unun ortası açılır, tuz ve azar azar ilave edilen su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir 23.
- Hamurdan bezeler alınır ve 70-80 cm çapında olacak şekilde oldukça ince yufkalar açılır 23.
- Yufkanın üzerine ceviz büyüklüğünde kıyma harçları, aralarında 6-7 cm mesafe kalacak şekilde sıralanır 23.
- Üzerine tekrar yufka kapatılır ve harçların arası kesilerek karelere ayrılır 23.
- Her bir kare, bohça gibi katlanarak yuvarlanır ve kapatılır 23.
- Tereyağı, sıvı yağ ve kuyruk yağı karışımı tavada kızdırılır 23.
- Kapamalar bu yağda, yüksek ateşte altın rengi alana kadar kızartılır 23.
- Servis tabağına alınan kapamaların üzerine önceden hazırlanmış sıcak et suyu gezdirilir 23.
- Yanında sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış taze maydanoz ile sunulur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: