• Buradasın

    Alaşehir kapaması içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alaşehir kapaması iç harcı için gerekli malzemeler:
    • 500 gr dana ve kuzu karışık kıyma 23;
    • 2 adet büyük boy soğan 23;
    • yarım demet maydanoz 23;
    • 1 çay kaşığı tuz 23;
    • yarım çay kaşığı karabiber 23.
    Hamur için gerekli malzemeler:
    • 500 gr un 23;
    • tuz 23;
    • gerektiği kadar ılık su 23.
    Kızartma için gerekli malzemeler:
    • 150 gr tereyağı 23;
    • 150 gr sıvı yağ 23;
    • 150 gr kuyruk yağı 23.
    Servis için:
    • et suyu 23;
    • sarımsaklı yoğurt 23;
    • taze kıyılmış maydanoz 23.
    Yapılışı:
    1. Kıyma, küp doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber bir kapta iyice yoğrulur ve kenarda dinlenmeye bırakılır 23.
    2. Unun ortası açılır, tuz ve azar azar ilave edilen su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir 23.
    3. Hamurdan bezeler alınır ve 70-80 cm çapında olacak şekilde oldukça ince yufkalar açılır 23.
    4. Yufkanın üzerine ceviz büyüklüğünde kıyma harçları, aralarında 6-7 cm mesafe kalacak şekilde sıralanır 23.
    5. Üzerine tekrar yufka kapatılır ve harçların arası kesilerek karelere ayrılır 23.
    6. Her bir kare, bohça gibi katlanarak yuvarlanır ve kapatılır 23.
    7. Tereyağı, sıvı yağ ve kuyruk yağı karışımı tavada kızdırılır 23.
    8. Kapamalar bu yağda, yüksek ateşte altın rengi alana kadar kızartılır 23.
    9. Servis tabağına alınan kapamaların üzerine önceden hazırlanmış sıcak et suyu gezdirilir 23.
    10. Yanında sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış taze maydanoz ile sunulur 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Alaşehir'in neyi meşhur yemek?

    Alaşehir'in meşhur yemekleri arasında şunlar bulunmaktadır: Alaşehir Kapaması. Kesikli Pide. KIYMALI PİDE. Oğmaç Çorbası. Sura. Kabak Aşı. Alca Aşı. Ekmek Dolması. Çakırotlu (Isırgan Otlu) Pide. Saraylı.

    Alaşehir Kapaması hangi yöreye ait?

    Alaşehir Kapaması, Manisa'nın Alaşehir ilçesine ait bir yöresel yemektir.