• Buradasın

    Alaşehir Kapaması hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alaşehir Kapaması, Manisa'nın Alaşehir ilçesine ait bir yöresel yemektir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Alaşehir kapaması içinde ne var?

    Alaşehir kapaması iç harcı için gerekli malzemeler: 500 gr dana ve kuzu karışık kıyma; 2 adet büyük boy soğan; yarım demet maydanoz; 1 çay kaşığı tuz; yarım çay kaşığı karabiber. Hamur için gerekli malzemeler: 500 gr un; tuz; gerektiği kadar ılık su. Kızartma için gerekli malzemeler: 150 gr tereyağı; 150 gr sıvı yağ; 150 gr kuyruk yağı. Servis için: et suyu; sarımsaklı yoğurt; taze kıyılmış maydanoz. Yapılışı: 1. Kıyma, küp doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber bir kapta iyice yoğrulur ve kenarda dinlenmeye bırakılır. 2. Unun ortası açılır, tuz ve azar azar ilave edilen su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. 3. Hamurdan bezeler alınır ve 70-80 cm çapında olacak şekilde oldukça ince yufkalar açılır. 4. Yufkanın üzerine ceviz büyüklüğünde kıyma harçları, aralarında 6-7 cm mesafe kalacak şekilde sıralanır. 5. Üzerine tekrar yufka kapatılır ve harçların arası kesilerek karelere ayrılır. 6. Her bir kare, bohça gibi katlanarak yuvarlanır ve kapatılır. 7. Tereyağı, sıvı yağ ve kuyruk yağı karışımı tavada kızdırılır. 8. Kapamalar bu yağda, yüksek ateşte altın rengi alana kadar kızartılır. 9. Servis tabağına alınan kapamaların üzerine önceden hazırlanmış sıcak et suyu gezdirilir. 10. Yanında sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış taze maydanoz ile sunulur.

    Alaşehir'in neyi meşhur yemek?

    Alaşehir'in meşhur yemekleri arasında şunlar bulunmaktadır: Alaşehir Kapaması. Kesikli Pide. KIYMALI PİDE. Oğmaç Çorbası. Sura. Kabak Aşı. Alca Aşı. Ekmek Dolması. Çakırotlu (Isırgan Otlu) Pide. Saraylı.