Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akuakültürün önemli olmasının bazı nedenleri:
- Gıda arzını artırma: Akuakültür, avlanan yabani su ürünleri üzerindeki baskıyı azaltarak uzun vadeli arz ve talep arasındaki boşluğu kapatabilir 1.
- Yüksek kaliteli protein üretimi: Akuakültür, dünyanın en etkili ve sürdürülebilir yüksek kaliteli protein üretim yöntemlerinden biridir 1.
- Karbon ayak izinin düşük olması: Akuakültürün karbon ayak izi ve yem dönüşüm oranı düşüktür 1.
- Çeşitli türlerin yetiştirilmesi: Akuakültür, deniz suyu, tatlı su veya acı su gibi farklı su türlerine ihtiyaç duyan birçok türün yetiştirilmesine olanak tanır 2.
- Kontrol edilebilir üretim: Akuakültürde, çevresel faktörler büyük ölçüde kontrol altındadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: