Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akuakültür, hayvansal ve bitkisel su canlılarının insan faktörü dahilinde kontrollü veya yarı kontrollü olarak gıda, stokların takviyesi, süs, hobi ve bilimsel araştırmalar için yetiştirilmesi olarak adlandırılabilir 13.
Tüm dünyada gerçekleştirilebilecek bir faaliyet olan su ürünleri yetiştiriciliği, denizler, nehirler ve göller veya yapay su ortamları gibi farklı doğal ortamlarda kontrollü koşullar altında tatlı su ve tuzlu su popülasyonlarının yetiştirilmesini içerir 4.
Akuakültürün bazı alt dalları şunlardır:
- Akuaponik 2. Akuakültür (balık, kerevit, karides üretimi) ile hidroponiğin (topraksız tarım) birleşmesi ile sürdürülebilir gıda üretim sistemi 2.
- Vallikültür 13. 15. yüzyılda Adriatik kıyılarında geniş ölçekli olarak yapılan, tatlı su balıklarının yıl boyunca stoklanması yöntemi 13.
Akuakültür, dünya nüfusunun artması ve doğal balık stokları üzerindeki avcılık baskıları nedeniyle önem kazanmıştır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: