Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akkuş fasulyesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Coğrafi işaret tescili: Akkuş Şeker Fasulyesi, 26.03.2010 tarihinden geçerli olmak üzere 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname'nin 12. maddesi gereğince Akkuş Ziraat Odası tarafından koruma altına alınmıştır 124.
- Doğal üretim: Kimyasal gübre ve ilaç kullanılmadan, yüksek rakımlı yaylalarda ve tınlı, humuslu, killi toprak yapısında yetiştirilir 124.
- Özellikler: İnce kabuklu, çabuk pişen, damak zevkine uygun, kabuk atmayan ve gaz yapmayan bir fasulye türüdür 135.
- Talep: Sağlıklı beslenmeye önem veren tüketiciler tarafından tercih edilir 1. Ayrıca, yurt içinde ve dışında talep görmektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: